CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Bakso OH Bakso

Ngeh...ngeh......sebenarnya aku tak berapa suka makan bakso ni....bukan nye ape,sebab sebelum ni aku makan tapi tak sedap langsung....sejak tu bagi aku bakso ni memang tak sedap....dah nama pun macam pelik...kebetulan kawan opis aku ni suka makan bakso..nak di jadi kan cerita kebetulan masa pegi lunch kat satu kedai ni ade plak menu bakso...kawan aku ni suka la,terus order...aku tengok dia makan,macam sedap gile...so rasa la...ermm memang sedap bakso kedai tu..lepas pada tu aku tak pernah dah makan....entah macam mana kebetulan aku g KL Sentral ngan kawan aku ni...makan la kat food court,nampak pelik satu kedai ni orang berbaris panjang..rupa-rupa nye jual bakso...nampak macam best sebab ramai sangant orang....apalagi order la nak rasa....peehhhh memang sedap,patut la ramai orang....balik cite ngan hubby...muka pelik je,sebab makanan indon kan...so masa balik seremban kebetulan nampak orang jual bakso,aku ajak la makan...sib baik sedap..hubby pun suka....dek kerana jadi suka dan teringat-ingat,aku pun godeh la internet cari resepi bakso...heheheehe kuat betul penangan bakso....alhamdulillah jadi jugak bakso aku....hehehe..memang puas hati la makan...dah tau ni,boleh buat selalu....zaara pun suka makan sup-sup ni....arini aku bekal kan dia ngan sup bakso...ikut la selera dia nak makan ngan nasi atau mee....yeay saya berjaya buat bakso......gambo takde nak upload...lupe sebab tak sabo nak makan..next time kalau aku buat,aku ambil gambo dan upload.....

Zaara & her new hair....

Hihihi...bile ade anak perempuan ni...memang la rasa sayang kalau potong rambut dia...bio je panjang senang nak toncit,leh letak reben lawa-lawa....tapi tu la zaara ni,tak suka ikat rambut...asal ikat rambut je,mesti dia buka...eii geram aku!bukan nye ape,rimas rambut depan dia yang panjang tu dok jolok-jolok kena mata....mak aku tak habis-habis bebel suh potong...kate nye nanti mata anak juling dok asyik tengok rambut depan mata dia tu...yeke?tak pernah aku dengar pun..aku sebenar nye tak nak potong bukan ape...nak rambut tu sama panjang dengan rambut belakang dia...senang nak ikat nanti....tapi weekend hari tu aku rasa serabut tengok dia...rambut berjurai-jurai,hingus meleleh-leleh...eiii comot!so aku ajak la hubby g kedai gunting rambut depan dia tu..hubby suh gunting sendiri je..bukan senang nak gunting sendiri...dia mesti tak mo duk diam nye...kang terjolok gunting ke mata dia...so bawa la g kedai gunting kat simpang jalan depan nun....ingatkan boleh la duduk kan dia atas kerusi...ermmm tak de mana nye....di cengkam nye aku ni kuat-kuat,tak mo duduk kat kerusi...nak tak nak,gunting berdukung la...memula ok je dia senyap tadah je...kali kedua nak betulkan balik dah tak mo duk diam...xpe la janji dah potong...tak kisah la senget sikit pun...hahahahaha.....